Naučte se základy SEO: nejpřínosnější videa o optimalizaci stránek

Chcete-li se naučit základy z problematiky SEO, vidonávody mohou být rychlou a efektivní cestou, jak získat základní přehled o problematice optimalizace stránek pro vyhledávače.

Určitě netvrdím, že po zhlédnutí všech níže prezentovaných videí se z vás stane expert na SEO, to ne, ale to ani není cílem této stránky.

Vyhledal jsem různé zdroje, které jsou z mého pohledu důvěryhodné, prezentují kvalitní a ověřené informace. Pomohou vám získat základní přehled o tom, jak funguje optimalizace, jak by se v ní mělo postupovat. Získáte tak poměrně ucelenou představu o tom, jak věci fungují a jak naopak ne.

Nabité informace tak můžete použít pro optimalizaci vašich stránek nebo pro jednání se SEO konzultantem / SEO specialistou / SEO agenturou. Budete schopni formulovat zadání, kontrolovat navržený postup, budete schopni přijímat efektivnější rozhodnutí.

Ještě drobné upozornění, většina videí je v angličtině.

seo-prakticky-e-kniha2

Obecné videonávody k problematice SEO

Hodinové video školení SEO od MOZ

Co myslíte, můžete se naučit SEO za jednu hodinu? Odpověď zní překvapivě ANO, přinejmenším pokud jde o základy! To tvrdí na začátku svého tutoriálu o základech SEO šéf a zakladatel aplikace MOZ Rand Fishkin.

Šestidílná řada zhruba desetiminutových videí navržených tak, aby poskytla základní informace o SEO, vás provede základními oblastmi z optimalizace stránek pro vyhledávače. Čeká vás SEO strategie, analýza klíčových slov, uspokojování potřeb vyhledávajících uživatelů, cílení na klíčová slova a on-page optimalizace, technické SEO a link building.

Video: Hodinový průvodce SEO od MOZ

Zdroj: The One-Hour Guide to SEO - 6 Free Videos - Moz Moz - SEO Software, Tools and Resources for Smarter Marketing [online]. Copyright © Moz, Inc. All rights reserved. [cit. 22.09.2019]. Dostupné z https://moz.com/learn/seo/one-hour-guide-to-seo

 

Hodinové video školení SEO od MOZ

Co je SEO, podle Ahrefs

Video známého a velkého SEO nástroje Ahrefs, které popisuje základní principy fungování vyhledávačů. Videi provází SAM OH.

  • Jak Google identifikuje relevanci prostřednictvím obsahu
  • Tři široké kategorie, které Google používá k identifikaci kvalitních stránek (E-A-T)
  • Jak Google posuzuje použitelnost webových stránek

Video: Co je to SEO? Jak fungují vyhledávače jako Google (13:02 min)

 

 

SEO pro začátečníky: Základní výuka optimalizace pro vyhledávače pro vyšší hodnocení Google

Video je určeno pro ty, kteří se SEO teprve seznamují. Vysvětlení základních pojmů a základu fungování optimalizace stránek pro vyhledávače, zejména pro Google.

Video: SEO pro začátečníky: Základní výuka optimalizace pro vyhledávače pro vyšší hodnocení Google (19:39 min)

 

 

Video kurz SEMrush SEO Academy

Podívejte se na celý bezplatný kurz SEO nástrojů společnosti SEMrush na SEMrush Academy: http://bit.ly/2lOPHDz

Kurz je vhodný pro ty, kteří se SEO začínají a chtějí komplexní pohled na problematiku optimalizace.

Zdroj: SEMrush - Online Visibility Management Platform [online]. Dostupné z: https://www.semrush.com/newacademy/courses/seo-toolkit-course/organic-research

semrush-seo-akademie

Jak na SEO

Jestli vás zajímá, jak funguje SEO? Můžete si přečíst, jak postupuji při "udělat SEO", jaké mám workflow, jaké používám nástroje a jak se z mého pohledu správně postupuje krok za krokem. Vše najdete v podrobném článku Jak dělám SEO.

 

Poslední aktualizace: 29.11.2019

Zpět do obchodu