Moje nejoblíbenější SEO nástroje

Chcete vědět, jaké jsou moje nejoblíbenější SEO nástroje? Tady jsou!

Při optimalizaci webových stránek používám celou řadu analytických nástrojů, které ulehčují práci, pracují s velkým objemem dat nebo mi pomáhají vizualizovat výsledky.

Nástroje jsem rozřadil do kategorií SEO služeb, které nabízím. Ulehčí vám to tak pátrání, pro co se vlastně dají použít.

Hodnocení a kritika webu

Pro hodnocení a kritiku webu nejraději používám tyto SEO nástroje:

app.siteprofiler.com - dá jednoduchý overview nad webovou stránkou (autorita domény, stránky, důvěryhodnost webu atd.)

app.linkminer.com - rychlý a jednoduchý přehled nad celkovým počtem zpětných odkazů, kolik přibylo zpětných odkazů za poslední 4 měsíce, kolik ubylo zpětných odkazů za poslední 4 měsíce, počet odkazujících domén, počet odkazujících IP adres, počet odkazujících subdomén.

Screaming Frog - výborný nástroj na analýzu on-page faktorů (tlustý klient).

Web Developer - plugin do prohlížeče Chrome, který vám umožní pohled na stránky ze strany programátora. Využívám u něj hlavně funkce pro CSS (Disable all Style - podívám se, jak vypadá stránka bez stylů), obrázky (Display Alt Attributes, Display Image Dimensions, Find Broken Images, Make Images Full Size, Outline All Images, Outline Images Without Alt Attributes, Replace Images With Alt Attributes), informace (Display Link Details, View Meta Tag Information), Resize (View Responsive Layouts).

Analýza OFF-PAGE faktorů

Ahrefs.com je známá sada nástrojů pro analýzu zpětných odkazů a SEO analýzu.

SEMrush - velmi komplexní a robustní nástroj. Dle mého názoru asi nejkomplexnější nástroj na SEO na světě.

Analýzy ON-PAGE faktorů

SEMrush - velmi komplexní a robustní nástroj. Dle mého názoru asi nejkomplexnější nástroj na SEO na světě.

Screaming Frog SEO Spider - super nástroj na technickou analýzu webu na straně on-page.

Nástroje a přehledy služby Google Search Console vám pomohou měřit návštěvnost a výkon vašich stránek ve Vyhledávání, opravit problémy a zajistit, aby váš web ve výsledcích Vyhledávání Google vyniknul.

Google Analytics je nejrozšířenější služba na monitorování návštěvnosti webových stránek.

Web Developer - plugin do prohlížeče Chrome, který vám umožní pohled na stránky ze strany programátora.

Analýza klíčových slov

Collabim - nástroj Návrh klíčových slov, nástroj Pozice a hledanost, nástroj Simulátor vyhledávače Seznam, Simulátor vyhledávače Google

SEMrush - velmi komplexní a robustní nástroj. Dle mého názoru asi nejkomplexnější nástroj na SEO na světě.

OpenRefine - (dříve Google Refine) je výkonný nástroj pro práci s hromadou dat. 

Google Ads (dříve se jmenovala Google AdWords) je reklamní služba typu PPC (platba za proklik). V SEO jej používám pro analýzu souvisejících výrazů (nástroj pro návrh klíčových slov).

Sklik je reklamní systém typu PPC (Pay Per Click, platba za klik), principiálně stejný, jako Google Ads. Opět ho používám na návrh klíčových slov.

SEO Copywriting

Collabim - nástroj Návrh klíčových slov, nástroj Pozice a hledanost, nástroj Simulátor vyhledávače Seznam, Simulátor vyhledávače Google

SEMrush SEO Writing Assistant - asistent SEMrush pro psaní optimalizovaných textů

WordCounter - nástroj na statistiku textu

SERPchecker - k SERP analýze, která mi odhalí nejúspěšnější stránky ve výsledcích vyhledávání. Analýzou SERP také vyhledévám zajímavé odchozí linky (autoritativní nekonkurenční weby).

 

Aplikací na SEO nebo nápomocných aplikací využitelných i v SEO je fůra. Poměrně obsáhlý přehled aplikací najdete na stránce SEO nástroje.

Zpět do obchodu